Lyftbord

Enkelsaxar

Vi erbjuder ca 50 st olika grundmodeller med lyftkapacitet från 500 kg till 15000 kg och med lyftrörelser från 500 mm upp till 3900 mm. Alla bord levereras med de speciella fyrkantiga löpklossarna, som gör att borden kan köras mycket intensivt under mycket lång tid utan driftstörningar. Alla bord har kraftiga plattstålsarmar med minimal nedfjädring som är sidostyrda i bottenram och bordsskiva. Därför är MittCon lyftborden mycket stabila även mot sidokrafter. 

Dokumentation

Horisontalsaxar

Programmet omfattar ca 20 st grundmodeller med lyftkapacitet från 1500 kg 15000 kg. Med lyftrörelser från 460 mm upp till 2400 mm och med bordslängder mellan 1700 mm till 12000 mm. Dubbelhorisontalsaxarna är långa bord med stor lyftkraft, lämpliga att hantera långa laster i intensiv drift. Med plattstålsarmar och sidostyrda löpklossar i både bottenramen och bordsskivan, på bägge saxarna, är Ni helt säker på att få ett mycket robust och sidostabilt lyftbord.

Dokumentation

Vertikalsaxar

Vi har ca 30 st grundmodeller med en lyftkapacitet från 400 kg till 6000 kg och med lyftrörelser från 1000 mm upp till 5100 mm. Dubbel och trippelvertikalsaxbord har stor lyftrörelse i förhållande till bordsstorleken. Vi använder oss av hydraulcylindrar med lång slaglängd. Cylindrarna är monterade mellan den nedersta och översta saxen, för att ge det mest stabila lyftet och minsta nedfjädringen. Det här placeringssättet har stor betydelse då man kör på en stor last i bordets övre position.

Dokumentation

Tiltar

Under årens lopp har många olika lösningar växt fram angående tiltar. Alla tiltutrustningar är av mycket hög kvalitet och robust konstruktion. De levereras komplett med el- hydraulisk drift.

Dokumentation